סג"ם יורם גור (יוריק) זכרו לברכה
בן יהודית ויוחנןבוגר מחזור נ"ג (תשל"ב, 1972)
בוגר הפנימייה הצבאית - מחזור י"ח
נולד (4/3/1954) בתל אביב
שירת כצוער בחיל השריון
מספר אישי בצה"ל: 2171252
נהרג בקרב בחזית תעלת סואץ במלחמת יום הכיפורים,
(16/10/1973)
הובא למנוחת עולמים בבית העלמין הצבאי בקריית שאול, תל אביב
בן 19 בנופלו
על תפקודו בקרב הוענק לו ציון לשבח מהרמטכ"ל
(הוענק בשנת 1976, כסג"ם)
צפייה באתר אינטרנט לזכר יורם גור (1)
צפייה באתר אינטרנט לזכר יורם גור (2)
סיפור חייו:
יורם ז"ל נולד בי' באדר, תשי"ד (4 במרץ 1954) בתל אביב. גדל והתחנך בשכונת
מעוז אביב עד גיל 14. בבית הספר היסודי היה בין התלמידים המצטיינים וסיים כיתה ח'. זכה בפרס הראשון בחידון ספרותי על הנושא "חיים נחמן ביאליק".
עוד בהיותו בן 11 הביע את רצונו להמשיך את לימודיו התיכוניים בפנימייה הצבאית, אך משאלתו העיקרית הייתה ללמוד בבית הספר הריאלי העברי בחיפה ולהימנות על בוגריו.
כאשר עמד בבחינות הכניסה ונודע לו שהתקבל לפנימייה הצבאית שליד בית הספר הריאלי, הביע את קורת רוחו במשפט: "זהו היום הגדול בחיי".
מילדותו התמסר לספורט. אהב לשחק טניס, אך מעל לכל אהב כדורגל ואף שיחק בהיותו נער בקבוצת ילדים של "מכבי" תל אביב.
על אופיו ואישיותו יודעים לספר חבריו: "היה נער ישר, עליז, חריף תפיסה ובעל חוש הומור מפותח, אך מעל לכל היה חבר טוב, אהוב על הכל ומוכן תמיד לעזור ולהתחשב בזולתו".
אחד הערכים הבולטים שהיו ליורם ז"ל ואשר השפיעו על אישיותו החזקה היה אהבתו לארצו ולמולדתו. ערך זה התפתח עוד בתקופת לימודיו התיכוניים, אך קיבל את חיזוקו בעת שירותו בצה"ל.
יורם ז"ל אהב לקרוא, אך מעל לכל התעמק בקריאה ובלימוד עלילות גבורתם של החיילים שזכו לציון לשבח. קריאה זו העמיקה עוד יותר את אהבתו לארצו ושימשה לו מורה דרך להתנהגותו בצה"ל.
יורם ז"ל סיים את בית הספר הריאלי בשנת תשל"ב (1972) במגמה הביולוגית - צבאית. בוגר מחזור נ"ג - מחזור י"ח של הפנימייה הצבאית.
מיום גיוסו לצה"ל בנובמבר 72, בשרתו בגדוד שריון בסיני ובקורסים השונים, שאף להגיע להישגים על ידי התמסרותו ללימוד והתמחות מקצועית, ואכן זכה להישגים ולהערכת מפקדיו.
היה בשלב סיום קורס קצינים ערב פרוץ מלחמת יום הכיפורים. עם הכרזת מצב כוננות צורף לגדוד בסיני וביחד עם שלושת חבריו מהפנימייה הצבאית - ישעיהו בן דב, ברוך ליסיצקי ונמרוד גזית - אייש טנק פטון. ידע לספר מפקד פלוגתו: "קראנו לטנק זה - טנק הצוערים. זה היה צוות נפלא, מעולה מבחינה מקצועית, אך מעל לכל צוות עם מורל גבוה והמשמש דוגמא ומופת לכל צוותי הפלוגה בעת ניהול קרבות קשים וברגעי משבר".
צוות הטנק עליו נמנה גם יורם ז"ל השתתף בכל קרבות הבלימה בסיני, וביום 15 באוקטובר 1973 היה במחלקת החוד של הכוח הפורץ אל תעלת סואץ כדי לאפשר הצליחה לגדה המערבית של התעלה.
בליל ה15- - 16 באוקטובר 1973, הקרוי בפי כל "ליל הגיהינום", נפגע הטנק באזור החווה הסינית וצוותו נפגע, אך הצוות המשיך בלחימתו עד שאזלה תחמושתו. יורם ז"ל עם חבריו נטשו את הטנק ובחפשם דרך הצלה מצאו את מותם, כאשר גם בכוחו של זה לא היה כדי להפריד בין החברים מילדות וחברים לנשק.
נרות שהודלקו לזכר יורם גור:

בית הספר הריאלי העברי בחיפה

רותי צימרמן 2023
למדנו יחד בריאלי
יהיה זכרו ברוך
למדנו יחד בריאלי
יהיה זכרו ברוך

ניסים קשי 2012