סגן מאיר שפינר (מוניה) זכרו לברכה
בן שרה ויצחקבוגר מחזור כ"ט (תש"ח, 1948)
נולד (28/7/1930) בחיפה
שירת כקצין בחיל התותחנים
מספר אישי בצה"ל: 13390
נהרג בקרב בסיני במלחמת סיני (מבצע "קדש"),
(3/11/1956)
הובא למנוחת עולמים בבית העלמין הצבאי בחיפה
בן 26 בנופלו
סיפור חייו:
בננו מאיר ז"ל נולד בשנת 1930 בחיפה, להורים אנשי עמל: לאבא פועל בית
חרושת למלט "נשר", בן העלייה השנייה ולאימא עקרת בית, מהדור ה15- של
הבעל שם טוב ז"ל. הילד מאיר התפתח יפה. בגיל שש נכנס לבית הספר היסודי בנשר. מכיתה א' שמענו מפי המורים (בימי ההורים) שבחים עליו, כיצד הוא מצטיין מכל יתר התלמידים. בכל שמונה הכיתות בבית הספר היסודי בנשר הצטיין בלימודיו. בגמר בית הספר שלחו אותו ועוד שתי תלמידות לבחינות, והוא, מאיר ז"ל, הצטיין היחידי מהשלושה, וקיבל סטיפנדיה ללימודים. על שאלת ההורים באיזה בית ספר תיכון הוא רוצה ללמוד, ענה: "בבית הספר הכי טוב, בבית הספר הריאלי העברי בחיפה". היה בעל הגיון ויושר לבב ונימוסיו לא מנעו ממנו מלתת ביטוי נמרץ להשקפותיו.
מבית הספר הריאלי הביא כל ארבעת השנים תעודות טובות, ובגמר בית הספר קיבל את פרס ד"ר בירם ז"ל. את בית הספר הריאלי הוא סיים בשנת 1948 והתגייס לצה"ל. בצה"ל נהיה למפקד בחיל התותחנים ועלה לדרגת סגן.
בשנת 1950 התחיל ללמוד בטכניון בחיפה וגם כתלמיד הטכניון הצטיין. הוא למד הנדסת בנין וגם קונסטרוקציות לגשרים. אותן תכונות, שתודות להן הצטיין בלימודיו, הביאו לו הצלחה גם בעבודתו המעשית: דייקנותו ושקדנותו סייעו להתקדמותו בעבודה. בשנת 1954 גמר את הטכניון בציונים טובים ונתקבל לעבודה במחלקת חקר הבנייה, תחת הנהלתה של פרופסור רחל שלון. לא היה גבול למסירותו לתפקידו ועד מהרה רכש את ידידותם וחיבתם של כל עובדי המעבדה. היה אחראי להדפסת הירחון "בשדה הבנייה" והיה עושה לילות כימים בבית הדפוס מתוך קפדנות על כל אות ותג, כדרכו בכל בדיקותיו במעבדה.
בשנת 1950 התחתן.
בפרוץ מערכת סיני הובא אליו צו הקריאה בלילה, אך לפני צאתו לדרך מצא לנכון להשאיר כמה מכתבים מפורטים על הבדיקות שהיו בטיפולו וגם מן החזית שלח מכתב ובו הוראות בדבר החומר שעל שולחנו; אך מכתבו זה הגיע יחד עם הבשורה על מותו.
בנפלו כבחייו היה דוגמא של אדם ללא חת הממלא תפקידו בנאמנות עד הסוף. הוא שרת כקצין תותחניו וביום כ"ט במרחשוון תשי"ז (3 בנובמבר 1956), בנסותו לחלץ את מפקדו הפצוע ממטר יריות האויב, נפל בקרב. הובא לקבורה בבית הקברות הצבאי לשעת חירום בבארי וביום ה' במרחשוון תשי"ח (30 לאוקטובר 1957) הועבר למנוחת עולמים בבית הקברות הצבאי בחיפה.
בספריית בית הספר הריאלי הוקדש ארון ספרים על שמו ולזכרו. כן החליטה הנהלת בית הספר לתת פרס שנתי על שמו לתלמיד מצטיין בלימודיו.
ההורים
נרות שהודלקו לזכר מאיר שפינר:
בית הספר הריאלי העברי בחיפה
משפחת נצר 2023
זוכרים תמיד
זוכרים תמיד
המשפחה 2010