סמל דוד רוטנברג זכרו לברכה
בן פיניה ואברהםבוגר מחזור כ"ט (תש"ח, 1948)
נולד (17/8/1930) בחיפה
שירת כלוחם בחטיבת הנגב, בפלמ"ח
מספר אישי בצה"ל: 80747
נהרג בעת מילוי תפקידו (12/10/1948)
הובא למנוחת עולמים בבית העלמין הצבאי בחיפה
בן 18 בנופלו
סיפור חייו:
בן אברהם ופיניה. נולד ב17- באוגוסט 1930 בחיפה. היה תלמיד בית הספר הריאלי ואחד מבוגריו. היה חובב נגינה, ציור וספורט. הצטיין בלימודיו ובסיום שנת הלימודים בכיתה השישית זכה בפרס בעד ציוניו הגבוהים.
מילדותו היה חבר בתנועת "הצופים" וכעבור זמן היה בה למדריך. מגיל צעיר היה מדריך בגדנ"ע וחבר ה"הגנה". כבר אז ניכרו בו תכונות מדריך מעולה ורב השפעה.
בראשית מלחמת השחרור היה עדיין תלמיד בית ספר. בתקופת הקרבות הראשונים ארגן את הקשר בין העמדות השונות בחיפה. אך עם זאת לא נטש את לימודיו או את ההדרכה בתנועת "הצופים". בסיימו את חוק לימודיו בקיץ 1947 התגייס לפלמ"ח. עבר עם בני הכשרתו לקבוצת שילר, אך לפני שהספיק להתערות שם, נשלח לפי דרישת מפקדו לקורס מפקדי כיתות בדליה. הצטיין בקורס ובחזרו צורף לגדוד אחד בחטיבת הנגב, מקום שם היו גם יתר חברי גרעינו. השתתף בקרב על עיראק א-סוידאן, נגבה, ועד מהרה נתמנה למפקד מחלקה. לקח חלק בקרב על חוליקאת והצטיין בו. בתקופת ההפוגה נמצא במשלטים ושם ארגן בתנאים קשים מאוד את לימוד השפה העברית וכן מקצועות אחרים לחיילים עולים. היה מרצה לפניהם על בעיות הארץ ועל עברה, מקרבם ונוטע בהם את רגש האהבה והמסירות למולדת החדשה. הוא הוסיף ללמוד מתמטיקה והשתדל להרחיב את ידיעותיו גם בשטחים אחרים.
גם בהיותו בצבא הוסיף לבוא במגע עם חניכיו בתנועת הצופים אשר העריצוהו מאוד, ובכל הזדמנות של חופשה היה נפגש עימם ומספר להם באריכות על חוויותיו וניסיונו במלחמה.
דוד נפל ב12- באוקטובר 1948 בתאונת דרכים, ברכבו על אופנוע, בעת שובו מישיבת מפקדי פלמ"ח ליד באר יעקב. בו ביום הובא למנוחת עולמים בחיפה עיר מולדתו.
נרות שהודלקו לזכר דוד רוטנברג:
בית הספר הריאלי העברי בחיפה
דוד אליק 2013
יהי זכרו ברוך
יהי זכרו ברוך